Hyr motorcykel

Att hyra en motorcykel är ett smart och billigt sätt att få uppleva frihetskänslan och spänningen med att köra MC utan att behöva stå för de dyra kostnaderna att äga en själv. Oavsett om du är på semester, vill prova en specifik modell innan du köper eller bara vill se nya platser från en MC finns det många bra uthyrare.

4 företag där du kan hyra MC

Oftast är den enkelt att hyra en motorcykel, men det finns vissa grejer du bör tänka på. Hyr mc från ett pålitligt företag med bra recensioner, se till att de hyr ut modellen du är ute efter, kolla att de har bra villkor och boka i god tid. 

Här listar vi de fyra bästa uthyrarna på marknaden!

JE68

JE68 är en av Sveriges bästa återförsäljare av KTM, BMW och Kawasaki. Hos dem hittar du allt från cruisers och ett stort sortiment av motocross och enduro. De levererar alltid hög service och kvalitet, de som lämnat recensioner håller med. JE68 ger dig möjlighet att hyra motorcyklar i olika modeller från BMW och du kan välja att hyra från en dag till flera veckor. Du hittar enkelt priset och vad de har tillgängligt på hemsidan. Du har också möjlighet att hyra allt från MC-jacka till full utrustning, väskor och GPS. 

Honda MC Center

I Göteborg hittar du Honda MC center som är en av Sveriges största återförsäljare av motorcyklar från Honda. De har även startat upp en avdelning för uthyrning av MC och ATV. Du hjälper dig att fixa en MC till uppkörningen, semestern eller om du bara vill provköra en modell från Honda i några dagar. Du kan hyra allt från hjälm, MC ställ och stövlar, de har också en butik där du kan köpa alla tillbehör. Priset är från 1350 kronor per dag. 

Hygglo

Hygglo är ett svenskt företag som erbjuder en tjänst för uthyrning av prylar, fordon och liknande mellan privatpersoner. Plattformen funkar som en digital marknadsplats där användare kan hyra ut sin motorcykel, verktyg eller egentligen vad som helst. Det finns därför många olika modeller, märken och prisbilder då den som hyr ut själv bestämmer hur mycket de vill ta betalt. Du är alltid försäkrad upp till 300 000 kronor med en självrisk på 5000 kronor. Beroende på vilken motorcykel du hyr ingår olika typer av tillbehör och utrustning.

Eagle rider

Ett väletablerat företag som hyr ut motorcyklar utomlands är Eagle rider. De har ett stort utbud från Harley-Davidson, till Yamaha, Honda och Indian. Eagle rider underhåller alla sina motorcyklar för att du garanterat ska få en trevlig och säker körupplevelse. De har jobbat med uthyrning och planering av resor utomlands sedan 1992 och finns på över 200 platser i världen. Du kan själv planera din resa eller boka in någon av deras guidade turer, bland annat route 66 eller i vilda västern. Du kan välja att hyra för envägsresor, en dag eller flera veckor. 

Du kan hyra motorcykel för resor i länder som Italien, Spanien, USA, Grekland, Japan, Namibia och Brasilien. 

Vad ingår i priset?

Oftast ingår själva motorcykeln, 100 km och hjälm i priset men exakt vad som ingår varierar beroende på ifrån vilket företag du hyr motorcykeln

Andra saker som ofta ingår är: 

  • Grundläggande försäkringar, du kan behöva lägga till extra skydd. 
  • Lås anpassat för motorcyklar. 
  • Vägassistans om du får problem under hyresperioden. 


Du kan behöva betala extra för: 

  • Extra skyddsutrustning som kläder, stövlar och handskar. 
  • GPS brukar du behöva betala för om du inte har en egen. 
  • Leverans och upphämtning om du vill lämna den på en annan plats. 
  • Du behöver betala en tilläggsavgift om fler än en person ska köra. 
  • Oftast ska du lämna tillbaka motorcykeln med full tank.