Cykelsemester – Cykla i Skåne

Cykelsemester är något som passar både familjer, par och vänner. Att åka på cykelsemester har blivit populärt de senaste åren, då det är ett enkelt sätt att transportera sig och ni får samtidigt uppleva fina miljöer. Här nedan kan du läsa om hur du kan cykla i Skåne och få tips på olika cykelleder i Skåne.

Vanliga Cykelleder i Skåne

I Skåne finns flera olika cykelleder där du kan upptäcka fin natur och miljö, oavsett årstid. Det är väldigt populärt att cykla i Skåne på somrarna men det går lika bra under de andra månaderna också. Här nedan kommer lite tips på cykelleder i Skåne för dig som är intresserad.

Sydostleden

Om du är intresserad av att cykla i Skåne och vill åka på ett långt äventyr sydostleden ett bra alternativ för dig. Cykelleden sträcker sig hela 300km mellan Simrishamn och Växjö, vilket gör att du får uppleva mer än bara Skåne.
När du cyklar kommer du att passera flera ställen värda att stanna på, exempelvis Kiviks musteri, Åhus och Hallamöllas vattenfall. Cykelvägen är fin och i bra skick hela vägen, vilket gör cyklingen enklare och roligare. Läs mer om sydostleden och låt dig inspireras till en cykelsemester!

Ven

Att cykla i Skåne kan innebära både cykling bland åkrar, bokskogar och vatten. Är du ute efter en cykelled som ger dig en fin utsikt över vatten så är Ven ett perfekt ändamål för dig. 
Ven är en ö som ligger strax utanför Helsingborg och är ett väldigt populärt ställe att besöka tillsammans med sin cykel. Att cykla på Ven innebär både fin utsikt mot vattnet, fina ängar, kullar och mysiga små byar att stanna till vid. Du kan även hyra cykel på Ven om du är i behov av det.

Tips på andra cykelleder i Skåne

Mer information och tips på cykelleder i Skåne finns på tripadvisor.se. Där kan du även läsa recensioner och få svar på andra bra saker när du vill cykla i Skåne.

Delta i cykellopp

Vad passar inte bättre än att delta i ett cykellopp under en cykelsemester? Här nedan listar vi några vanliga cykellopp runt om i Sverige som passar både mer och mindre erfarna cyklister. Hoppar att du hittar ett lopp som passar dig!