Gotland360 – Cykellopp på Gotland

Delta i Gotland360 – Ett cykellopp för dig som vill cykla utan tidspress, känna gemenskap med andra cykelkamrater och uppleva den vackra miljön genom att cykla Gotland runt. Gotland360 har arrangerats i flera år och har som mål att vara årets bästa cykelhändelse. Visst låter det lockande?

Information om loppet

Gotland360 är ett cykellopp som går av stapeln i september varje år. Arrangörerna till detta lopp är väldigt måna om att deltagarna ska trivas och få ut så mycket som möjligt av deras äventyr på Gotland. Därför ligger stort fokus även på mat och social samvaro under loppets gång. För att kunna delta i Gotland360 så måste du vara över 18 år.

Distans

Om du vill delta i detta cykellopp på Gotland kan du välja bland sträckorna 360km, 270km och 180km. Ingen av sträckorna innehåller tidtagning, vilket innebär att du som cyklar inte har någon press på att cykla inom en viss tid. Du kan självklart ta tiden på dig själv om du skulle vilja det, men fokus ligger inte på att jämföra tider med de andra deltagarna. Allt för att du ska kunna njuta av den härliga stämningen och miljön samtidigt som du kan cykla Gotland runt.

Typ av lopp

Gotland360 är ett cykellopp som främst görs på landsväg och på andra småvägar som är bra asfalterade. Vägarna är nästan helt bilfria och längst med banan kan du förvänta dig både fantastisk natur och harmonisk kust. Det serveras även mat till deltagarna i form av gotländska specialiteter som lamm och saffranspannkaka. Längst vägarna finns även depåer placerade så att du får chansen att fylla på vattenflaskan och vila vid behov. Du kan läsa mer information om loppet samt loppets historia på gotland360.se.

Gotland360 anmälan

Är du intresserad av att cykla runt Gotland i Gotland360 görs anmälan genom deras hemsida och där kan du även läsa vilka som är anmälda sedan tidigare, samt hur många platser som finns kvar. Anmälningskostnaden är mellan 2000-2300kr beroende på vilken av sträckorna du väljer. När du gör din anmälan får du även fylla i matpreferenser, personliga uppgifter och storlek på t-shirt.

Startgrupper

Eftersom ingen tidtagning görs så finns inte heller några startgrupper i detta lopp. Du ska inte känna någon tidspress utan bara njuta av att delta i ett cykellopp på Gotland med dina vänner eller ensam. Ta chansen och cykla på Gotland under denna härliga folkfest!

Hitta hit

Anmäl dig till Gotland360

Låter detta som ett cykellopp för dig? Du kommer garanterat att få en maximal cykelupplevelse blandat med mat, dryck och härligt sällskap. Anmälan till Gotland360 brukar gå snabbt då det är ett populärt cykellopp på Gotland. Passa på att anmäla dig innan det är för sent!

Tips på fler cykellopp i Sverige