Cykla Spanien runt

Älskar du att följa olika cykellopp runt om i Sverige och Europa? Spanien runt är ett stort och populärt cykellopp för elitcyklister, som man kan följa både på plats och genom en skärm.

Spanien runt på 3 veckor

Spanien runt är en en både tidskrävande och energikrävande cykeltävling, som håller på i hela tre veckor. Det går ut på att deltagarna cyklar runt hela Spanien med hjälp av olika stopp på vägen. Det är inte bara en stor och seriös tävling, utan det är också ett stort evenemang och en folkfest i Spanien som inkluderar hela befolkningen. Du kan läsa mer om cykeltävlingen på den officiella hemsidan för Spanien runt.

Cykellopp för elitcyklister

Spanien runt är tyvärr inte ett cykellopp för vem som helst, utan det krävs att du är en elitcyklist. Då loppet håller på under en sådan lång tid, så krävs det att de som deltar har lång erfarenhet och en stark vilja och energi. Är du en erfaren cyklist som satsar hårt på din karriär? Då kan Spanien runt vara ett mål för dig till i framtiden! Förutom att du har stora erfarenheter av cykling så krävs det också att du är:

Låt dig inspireras

Här nedan finns en film som visar utdrag från hur Spanien runt såg ut 2020. Låt dig inspireras till att satsa mer på din cykling och få en känsla över hur ett stort cykellopp kan gå till. Kanske blir du även sugen på att åka ner till Spanien under dessa tre veckor för att se elitcyklare och ta del av den härliga stämningen under evenemanget.