Översikt för dig. Motionslopp i Maj

  • Cykel
  • Översikt för dig. Motionslopp i Maj
Färingtofta

Amstel Gold Race på TV och vårsolen lyser trots snön igår. Det bara några veckor kvar till maj och nu får du chansen att börja planera vilka motionslopp du skall delta i från norr till söder.

I Skåne har vi tex, FIK-trampen, i mellansverige är Trosatrampen ett alternativ och givetvis många fler. Scrolla och hitta ditt favoritlopp i maj. Övriga hittar du så klart i motionskalandern på vår sida.

Vill du prova på att cykla i Bosnien eller Serbien, läs mer här

Hälsningar

Thomas

Göteborgsgirot (Landsväg)

6 maj, 2017 @ 09:00 at Göteborg

Göteborgsgirot distanser: 140 km, 70 km, 35 km

Göteborgsgirot är Västskustens största cykelfest för både glada amatörer och slipade proffs. Mät dig med eliten i Göteborgsgirot 140K, upplev Göteborgs stadsdelar i Stadsgirot 70K eller Halvgirot 35K. Föredrar du att cykla bredvid vägen tar MTB-girot dig genom natursköna Delsjön med omnejd. MTB-girot är även seedningsgrundande till Cykelvasan. För de allra minsta tar Barngirot cyklisterna med på ett äventyr tur-retur till Liseberg. Evenemanget genomförs för femte året i rad den 5-7 maj 2017. Med start och mål på Heden, mitt i centrala Göteborg, bjuds deltagarna på en unik cykelupplevelse och folkfest.

More information

Björnlunken (Mountainbike)

6 maj, 2017 @ 09:20 at Kungsör

Björnlunken distans: 18,3 km

Björnlunken avgörs på rullstensåsen mellan Alberga och Kungsör, en “Point-to-Point” på en mix av grusväg, lättcyklade stigar och partier av kuperade, mer tekniska partier. Välkomna till Kungsör och den 33:e upplagan av Björnlunken, finns även möjlighet att springa 5.5, 10 eller 18 km eller varför inte göra en Dagens Dubbel?

More information

Lidingöloppet MTB (Mountainbike)

6 maj, 2017 @ 12:00 at Lidingeö

Distans: 63 km, 23 km

Den 6 maj 2017 är det start för den 5:e upplagan av Lidingöloppet MTB. Det arrangeras flera olika cykellopp för både elit, motionär, ungdomar och barn. Upplev ett av Sveriges största MTB-lopp, 20 min från centrala Stockholm.

More information

FIK-Trampen (Landsväg)

7 maj, 2017 @ 07:00 at Färingtofta

Distanser FIK-Trampen: 15 km,30 km, 55 km,100 km

Loppet går på små slingriga, belagda vägar genom vacker natur längs Rönne Å. Ofta med nyutslagen bokskog och vitsipporna i full blom.

Samtliga sträckor går på asfalterade vägar i vacker natur!

Ladda ned banprofil, gps-koordinator och bansträckning här

More information

Göteborgsgirot (Mountainbike)

7 maj, 2017 @ 09:00 at Göteborg

Göteborgsgirot distans: 50 km

Göteborgsgirot är Västkustens största cykelfest för både glada amatörer och slipade proffs. Mät dig med eliten i Göteborgsgirot 140K, upplev Göteborgs stadsdelar i Stadsgirot 70K eller Halvgirot 35K. Föredrar du att cykla bredvid vägen tar MTB-girot dig genom natursköna Delsjön med omnejd. MTB-girot är även seedningsgrundande till Cykelvasan. För de allra minsta tar Barngirot cyklisterna med på ett äventyr tur-retur till Liseberg. Evenemanget genomförs för femte året i rad den 5-7 maj 2017. Med start och mål på Heden, mitt i centrala Göteborg, bjuds deltagarna på en unik cykelupplevelse och folkfest.

More information

Billingeracet (Mountainbike)

13 maj, 2017 @ 11:00 at Skövde

Billingeracet distanser: 78 km, 37 km

Den 13 maj är det dags för 13 upplagan av Billingeracet.

Det arr. flera olika lopp för såväl elit som motionär och barn.

More information

Landskronabygden runt (Landsväg)

14 maj, 2017 @ 08:00 at Landskrona

Landskronabygden runt distanser 40km, 80km, 100km

I år körs Landskronabygden runt med samma runda och som förra årets 30 års jubuleumsrunda.
Det går bra att köra på en vanlig standardcykel, men visst är det skönt att ha några växlar på cykeln när man skall uppför Söderåsens backar (Åvarp, Lotta på Åsen) samt Rönneberga backe på hemvägen, och dessutom det är ju sällan vindstilla här i Skåne.

Banorna som man kan välja på är 40 km, 80 km och 100 km. Alla bansträckningarna är asfalterad och loppet går genom omväxlande skånsk natur när den är som allra vackrast. De som väljer att köra 80 km och 100 km sträckan får en bra
genomkörare inför Ringsjön Runt och Vätternrundan som körs några veckor senare.

För de som väljer 100 km distansen kommer vi att ha en gemensam start kl.8 på morgonen och övriga kan starta valfritt mellan kl.8 och 9. Depåer kommer det att finnas i Norra Vram, Klåveröd och Halmstad kan man fylla sina vattenflaskor, äta lite frukt och sträcka på benen.

Som vanligt delas en medalj ut till alla som fullföljer loppet.
Välkomna att delta i 2017 års upplaga av Landskronabygden runt

More information

Kungälvsrundan (Landsväg)

14 maj, 2017 @ 09:00 at Kungälv

Kungälvsrundan Distans: 12, 30, 61, 106 km 

Team Kungälv IS inbjuder till 2017 års upplaga av Kungälvsrundan.

Cykelrundan.se KungälvsrundanKungälvsrundan följer både Nordre- och Göta älv, den slingrar sig genom skogs- och jordbrukslandskap i utkanterna av Svartedalens naturreservat samt följer strandlinjen längs Hakefjorden. Vi garanterar vackra vyer i mycket varierande landskap. Som om inte detta skulle räcka. Så kommer du att ha möjlighet till stopp, och njuta av loppets tre depåer utmed banan. I depåerna finns allt du behöver för att orka hela loppet.

Fyra olika distanser erbjuds, 13, 30, 61, 106 km vilket gör att arrangemanget passar alla typer av cyklister allt från elitåkare till barnfamiljer. Oavsett vilket, är alla som gillar att cykla välkomna stora som små. Vi avslutar loppet med att servera lättare mat och dryck till alla aktiva.

Plats: STC Training Club, Rollsbo, Kungälv  Karta här
Start: 106km banan masterstart kl. 9:00, övriga valfri start kl. 9:05 – 10:00

Anmälan senast den 7 maj därefter förhöjd anmälningsavgift i två steg (8-14 maj)

Ytterligare information, anmälan: http://www.kungalvsrundan.se

Kungälvsrundan går även att följas på Facebook

Vid frågor kontakta oss på:  info@kungalvsrundan.se

More information

Trosatrampen (Landsväg)

14 maj, 2017 @ 10:00 at Vagnhärad

Distans: 90 km, 50 km

Välkomna till Trosa-Vagnhärad söndagen den 14:e maj 2017

Vill du uppleva 90 km rundan virtuell? Kolla här 

Söndagen den 14 maj är det dags för motionsloppet Trosatrampen. Perfekt med lagom längd inför säsongens utmaningar! Det är Trosabygdens Cyklister i Trosabygdens OK som arrangerar. Vi kan bjuda på en trevlig och lugnt trafikerad bana genom omväxlande och vacker natur med bra skyltning och fina depåer utefter vägen.

Det är trettonde (13:e) upplagan. Vi har förmotorcyklar, servicebil, kvastbil, medaljer mat, massage m.m.m.

Vi bjuder på både lång och kort bana 90km eller 50km. Vi använder chip som du fäster på hjälmen. Du checkar in 5 min innan start.

Ladda ned GPS-koordinaterna, karta och banprofil för Trosatrampens långa bana 90 km hos cykelrundan.se här:

More information

Bräknetrampen (Landsväg)

20 maj, 2017 @ 08:30 at Bräkne-Hoby

Bräknetrampen Distanser: 10, 22, 28, 30, 57, 91, 117 km

Bräknetrampen är för alla – unga och gamla, familjer, motionärer, funktionshindrade, ELIT, MTB

Drygt tusen människor kommer varje år i maj för att under en dag cykla Bräknetrampen i Bräkneåns dalgång. En dag, då man inte bara cyklar, utan också blir bjuden att uppleva allt som bygden har att erbjuda. Fyra olika motionssträckor 10-30 km med mysiga besöksstationer på varje sträcka som följer de slingrande, vackra vägarna genom Blekinges tre trappsteg: kustbygden, mellanbygden och skogsbygden.

För dig som anser att cyklingen och träningen är det viktigaste har vi längre sträckor utan besöksstationer. Dessa går helt på belagda vägar och i mycket vacker natur. Fler och fler har hittat till vår uppskattade ”Elittramp”.

Och glöm inte vår härliga MOUNTAINBIKE-sträcka på två mil som går att förlänga eller korta av efter önskemål!

För samtliga deltagare gäller: Ingen officiell tidtagning, utlottning av priser.

 

För samtliga deltagare gäller: Ingen officiell tidtagning, utlottning av priser.

More information

Landegrensen (Landsväg)

20 maj, 2017 @ 10:00 at Halden

Landegrensen Distanser: 100 km, 180 km

Landegrensen är ett högintressant motionslopp på landsväg. Fokus ligger på positiva upplevelser med högsta säkerhet. Vi rullar genom enastående vacker natur via fyra kommuner, Dals Ed, Tanum, Munkedal och Halden. Två olika distanser på 100 respektive 180 km.

Start ock mål sker på torget i centrala Halden, vilket skapar en genuin och trevlig atmosfär. Landegrensen är den optimala uppladdning inför Vätternrundan.

Datum: lördag 20 maj

Start och mål: Torget i Halden centrum

Servicestationer: 3st för 180 km, 2st för 100 km + målgång

Medalj och diplom till alla som fullföljer

More information

Roslagsvåren (Landsväg)

21 maj, 2017 @ 09:30 at Upplands Väsby

Distans: 72 km, 134 km

Roslagsvåren går när våren är som bäst! Loppet går genom ett vackert lantligt landskap norr om Stockholm, i lätt böljande terräng med endast några större backar. Längs den kortare banan finns det tre depåer, och den långa banan har fyra depåer.

More information

Hisingen Runt (Landsväg)

27 maj, 2017 @ 00:00 at Göteborg Hisinge

Hisingen Runt distanser: 50 km

Planera redan nu in 27 maj 2017 då Hisingen Runt cyklas för 41a gången.

Hisingen runt är en del i Göteborgsklassikern och Regionklassikern. Göteborgsklassikern är ett motionsevenemang som vänder sig till alla – till dig som beslutat dig för att göra slag i saken och ta dig ur soffan, till dig som motionerar ibland och till dig som redan tränar regelbundet.

Om du motionerar i ICA-klassikern så är det ett enkelt sätt att få in 50km på kontot.

More information

Västkusten Runt (Landsväg)

27 maj, 2017 @ 00:00 at Göteborg

Västkusten runt distanser: 120 km, 160 km

Västkusten Runt erbjuder två distanser, 120 respektive 160 km. Oavsett vilken runda du väljer får du en naturupplevelse utöver det vanliga. Start- och målgång sker mitt i centrala Göteborg.

Västkusten Runt startades 2014 men förändras och förbättras hela tiden utifrån deltagarenkäter. 27 Maj 2017 är det nya distanser och även om sträckan är något kortare utlovas en utmaning i höjdmeter.

More information

Sommen runt (Landsväg)

27 maj, 2017 @ 10:00 at Tranås

Sommen Runt Distanser: 124km, 75km

Efter starten i Tranås centrum är det måttlig stigning blandat med nerförskörning fram till Boxholm och vidare till Malexander med lite svagt uppför sista biten. Vackert kuperat landskap och med närkontakt till sjön Sommen.

Efter Malexander kommer loppets värsta stigning upp till gamla festplatsen, därefter lite små kuperat fram till Pinnarpsbaden. Väl ute på vägen mot Österbymo börjar ett ganska långt motlut fram mot Visskvarn. Sedan till Norra Vi är det däremot ganska slätt.

Efter Norra Vi är det åter lite småkuperat men innan Asby en stigning som kan vara lite kämpig. Ute på Tranåsvägen i Asby först en liten nedförskörning sedan uppför i stort sett fram till Ramfall. Ganska plant några km efter Ramfall därefter stigning nästan ända fram till Hestra. Sista milen svagt segt motlut med mycket lite nedför. Efter Bredstorp Idrottsplats blir det sedan nedför i stort sett ända fram mot målet i centrum av Tranås.

More information

Uppvidingetrampet (Landsväg)

27 maj, 2017 @ 10:00 at Åseda

Uppvidingetrampet distanser: 120 km, 70 km, 40 km, 20 km

Uppvidingetrampet erbjuder dig en fantastisk naturupplevelse, samtidigt som du får en angenäm motionsrunda. Banorna går utmed slingrande vägar, genom äng och skog, vilket ger njutning åt alla sinnen.

Välj en bana som passar dig; 20, 40, 70 eller 120 km, allt efter vad konditionen tillåter.

Vätskekontroller med tilltugg finns utmed samtliga sträckor.

More information

Bergviken Runt (Landsväg)

28 maj, 2017 @ 10:00 at Hällåsen Söderhamn

Bergviken Runt distanser: 80 km och 40 km

Ett motionslopp i vacker Hälsingenatur som ingår i Söderhamnsklassikern. Körs nu för 39;de gången.

More information

Facebooktwittermail
Molto cycling
Vi rekommenderar
Hedebytrampen
1 september, 2019
Trosatrampen
12 maj, 2019
Varbergs Sommargiro
27 juli, 2019
Utlottningar & senaste nytt

Missa inget! Kommande cykellopp i din mailbox

 

Få information om Sveriges kommande cykellopp direkt i din mailbox. Datum, tid med mera.

Landsvägscykel så väl som mountainbike i hela Sverige.

Reigstrera din e-postadress och du kan avregistrera dig när som helst.

Tack för ditt intresse. Vi har tagit emot den. 

Önskar dig sköna upplevelser på cykeln.

www.cykelrundan.se