Motionslopp och cykellopp som väntar på dig

Vombsjön runtTre slottBjäre runt

Är du arrangör och kostnadsfritt vill synas i motionskalendern registrerar dina uppgifter här. Vill du öka synligheten för ditt lopp bland svenska cyklister genom annons ovan anger du det i samma formulär.

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Dalsland X-Country

lördag, 28 april, 2018 - starttid (om anmält): 11:00

Dalsland X-country

Dalsland X-Country Distanser: 35 km, 57 km

Dalsland X-Country eller DXC som många säger, är ett motionslopp på mountainbike. De senaste åren med över 800 anmälda deltagare, en riktig folkfest! Cross Country heter det, men här hade det lika gärna kunnat heta ”de tusen sjöarnas lopp”. Oavsett om du tar den långa eller korta banan kommer du att cykla längs många vackra sjöar och tjärn. Under våren är det mycket idylliskt med den varierande naturen. Även om det är en tävling och du har fullt upp med att cykla, vågar vi lova att du kommer att uppskatta banans inramning.

Start och målgång sker i Bengtsfors som ligger 6 mil öster om Halden, cirka 17 mil från Oslo och 18 mil norr om Göteborg.

Den korta banan är ca 35 km och avsedd för dem som inte har cyklat så mycket i skogen innan men vill ha lite utmaning. För det mesta är det grus och asfalt-yta, men även kortare sträckor på stigar.

Den långa banan på 57 km kommer att bjuda på en utmaning. Några snabba nedförsbackar där man kan mata på, men även tuffa uppförspartier och mer tekniska delar. Banan är tuff nog att skilja den bästa från den näst bästa, men amatörer kommer inte att ha några problem med att ta sig an banan.

Båda banorna går ihop i slutet avslutar längs samma sträckning.

Unna dig en utmaning och en bra start på cykelsäsongen!

Facebooktwittermail

Detaljer

Datum:
lördag, 28 april, 2018
Tid:
11:00
Evenemang Kategori:
Webbplats:
http://www.dalslandxc.se

Arrangör

Camp Dalsland
E-post:
info@campdalsland.se
Webbplats:
http://www.dalslandxc.se

Vi friskriver oss från eventuella fel i datum, tid eller andra uppgifter avseende cykelloppet. Kontrollera alltid loppets hemsida.